Hogyan tegye az autóértékesítőt az Ön javára!

Hogyan tegye az autóértékesítőt az Ön javára!

 

Amikor járművásárláskor megpróbál tisztességes üzletet kötni, gyakran a legrosszabb üzletet kötheti. A vásárlási folyamat és az értékesítők technikáinak ismerete szükséges ahhoz, hogy a kívánt üzletet köthesse. Ne hagyja, hogy becsapják! Használja ki ezeket a hasznos tippeket!

Ne hagyja magának, hogy megvegye az első autót, amit meglát, még akkor sem, ha úgy tűnik, hogy tökéletes lenne az Ön számára. Olyan sok jármű van eladó, hogy az elsőt megvásárolva elveszíthet egy sokkal jobb üzletet egy olyan autóval, amely talán egy kicsit jobban tetszik.

Ahelyett, hogy vadonatúj autót vásárolna, inkább vásároljon egy alig használt, mindössze néhány éves autót. Sok autóhoz átruházható garancia jár, amely három évig tart. Jelentős összeget takaríthat meg az új vásárlással szemben, és a garancia az első egy évben vagy egy évig nyugalmat biztosít.

Kérje meg az autókereskedőt, hogy mutassa meg a járműtörténeti jelentést. Ebből megtudhatja, hogy a járműnek volt-e már balesete vagy visszahívták-e már. Azt is megmutathatja, hogy milyen javításokat végeztek és mikor, így pontosan tudja, hogy mit vásárol.

Mielőtt ajánlatot tesz, tájékozódjon az autó valódi piaci értékéről. Gyakran előfordul, hogy a kereskedők az autó értékét bizonyos százalékkal felértékelik, hogy legyen némi mozgásterük. Ha ismeri a piaci értéket, akkor jobban tud velük alkudozni az árról, amit ki kell fizetnie.

Mit hallottak szerettei a helyi kereskedőkről vagy autógyártókról? Elégedettek a járműveikkel? Úgy gondolják, hogy az, amit kaptak, nem olyan nagyszerű? Hallottak-e jó dolgokat más, a piacon kapható autókról? Ha járművásárlás előtt áll, ez remek módja lehet annak, hogy némi információhoz jusson, ami segíthet a kezdésben.

Mielőtt autót vásárol, vegye figyelembe a biztosítási költségeket. Ha finanszírozza az autót, akkor a felelősségbiztosítás mellett valószínűleg átfogó biztosításra is szüksége lesz. Egyes autók biztosítása lényegesen többe kerül, mint másoké. Kerülje el a meglepetéseket, ha árajánlatot kér a biztosítótársaságtól, mielőtt aláírja a papírokat.

Csak általános útmutatásként használja az interneten található értékeléseket. Sokan, ha problémáik vannak egy autóval, negatív véleményeket tesznek közzé az interneten. Ezért nézze meg az összes véleményt a gyakori problémákra vonatkozóan, szemben az általános rangsorolással. Ha egy fő alkatrésszel van probléma, akkor valószínűleg keressen másik járművet.

Ha kompakt vagy szubkompakt autót vásárol, győződjön meg róla, hogy elegendő hely van benne minden egyes személy számára, aki vezetni fogja. Lehet, hogy az autó az Ön mindennapi sofőrje, de lehet, hogy a háztartásában élők számára nincs elég lábtér. Ha van rá esély, hogy alkalmanként más is fogja vezetni az autót, vigye magával vásárlás közben.

Kérjen biztonsági jelentést és járműtörténeti jelentést a kereskedőtől. Bármely jó autókereskedőnél ezek a tételek minden járműről rendelkezésre állnak. Ezekből az információkból megtudhatja, hogy mennyire biztonságos a jármű, valamint hogy milyen súlyos balesetek történtek, illetve milyen munkálatokra volt szükség az autón.

Most már jobban érzi magát az autóvásárlási tárgyalások során? Most már igen! Vigye magával az olvasott tippeket, és menet közben tanuljon többet, hogy ne szenvedjen az eladó markában. Itt az ideje, hogy megtalálja az Ön és családja számára megfelelő üzletet.