Díszítse otthonát, mint egy belsőépítész!

Díszítse otthonát, mint egy belsőépítész!

 

Szeretné megtervezni otthonát? Nem tudja, hol kezdje? A lakberendezés szórakoztató és egyszerű lehet, ha a megfelelő tanácsokkal rendelkezik. Szerencsére a legjobb helyre jött. A következő cikk megmutatja, hogyan dekorálhatja otthonát úgy, mint egy profi.

A lakberendezés egyik legegyszerűbb lépése a szoba festése. A festék friss külsőt kölcsönöz egy szobának, és teljesen megváltoztathatja a tér érzetét. A festék lehetővé teszi, hogy egy csipetnyi egyéni stílust vigyen a térbe, és ez egy olcsó módja annak, hogy elkezdje otthonának újratervezését.

Amikor egy lakberendezési projektet fontolgat, érdemes elgondolkodnia azon, hogy a ház legnépszerűbb szobájában kezdje. A belsőépítészeti tervezés egyszerre lehet sok munka és költséges is. Ha a legtöbbet szeretné kihozni a munkájából és a pénzéből, akkor először azt a szobát kell berendeznie, amelyet a legjobban fog élvezni.

Egy szoba átalakításakor törekedjen arra, hogy a szoba színösszeállítása egységes legyen. A sokféle, egymásnak ütköző szín kellemetlen érzést kelt, és ugyanezt teszi az unalmas paletta is. Használjon merész és semleges színeket egyaránt, és dolgozzon azon, hogy integrálja őket egymásba, hogy kellemesebb teret hozzon létre.

Próbáljon meg egy témát kialakítani a ház minden egyes szintjén. Miután kidolgozta ezt a témát, próbálja meg a színeket és a bútorokat a választott téma típusához igazítani. Például az otthon első emeletén trópusi témát szeretne beoltani, hogy növelje a vibrálást.

Még a legapróbb részletek is számítanak. Az apró dolgoknak néha nagy hatása lehet. Ahelyett, hogy nagy változtatásokat hajtana végre, például új padlót, cserélje ki az összes berendezési tárgyat egy szobában, és hangolja össze azokat a szoba dekorációjával.

Ha kis ablakai vannak, és szeretné nagyobbnak láttatni őket, akasszon drapériát a mennyezet tetejéhez közel, hogy meghosszabbítsa az ablakokat. Azzal, hogy a rudakat a mennyezet közelében akasztja fel, és a drapériák a padlóig lógnak; az ablaknak azt a hatást kelti, hogy valójában nagyobb, mint amekkora valójában.

Ha a konyhájában van egy olyan hátsó burkolat, amelyet nagyon utál, fontolja meg a festést. A backsplash festése nem nehéz feladat, és teljesen megváltoztathatja konyhája megjelenését. Ez ráadásul kevésbé költséges megoldás, mint a meglévő backsplash eltávolítása és cseréje. Még egy fugatollat is használhat, hogy új fugavonalakat fessen be, amikor elkészül.

Amikor lakásfelújítási projektet kísérel meg, igyekezzen elkerülni a helyiségek összezavarodását. Ha egy szobában túl sok bútor vagy holmi található, az szűkösnek tűnhet, még akkor is, ha a szoba jó méretű. Ennek elkerülése érdekében válassza ki a kedvenc darabjait, és hagyjon sok szabad helyet.

Ne költsön egy vagyont a világítótestekre. Persze, ha új lámpatesteket helyezel el, az egész szoba jobban nézhet ki, de sokan elkövetik azt a hibát, hogy nevetséges áron szerzik be őket. Sokkal olcsóbban is megvásárolhatók különböző weboldalakon, többek között az Amazonon. A diszkont áruházakban is általában szép lámpatestek vannak.

Egy dolog, amit otthona minden szobájánál át kell gondolnia, az a fókuszpont. A fókuszpont az a hely, ahová a vendégek és a látogatók néznek, amikor belépnek. Ez lehet egy műalkotás, egy bútordarab vagy egy televízió.

Most már készen kell állnia arra, hogy házát olyan otthonná alakítsa, amilyenről mindig is álmodott. A megfelelő tanácsokkal a dekorálás sokkal könnyebbé válik. Használja az itt megosztott hasznos tippeket, és akkor díszítheti a helyet, amelyben él, és olyan hellyé teheti, amelyre büszke lehet.