Itt az ideje, hogy életed legjobb formáját hozd!

Itt az ideje, hogy életed legjobb formáját hozd!

 

Ha fittnek érzed magad, minden, amit teszel, könnyebbé válik, és személyes céljaid elérése gyerekjátéknak tűnik. De a szükséges információk megszerzése nehéz feladatnak tűnhet, és úgy érzi, hogy segítségre lenne szükséged az elinduláshoz. Próbálj ki néhányat az alábbi fitnesztippek közül, hogy elindulhass.

Gyaloglás vagy futás közben találj egy jó tempót. Egyes edzéstípusoknál jó ötlet lehet a határaidat feszegetni. Nem ez a helyzet, ha az egészséged érdekében gyaloglásról vagy kocogásról van szó. Ha azon kapod magad, hogy szuszogsz és erőlködsz, hogy lélegezz, lassíts egy kicsit. A cél az állóképesség fejlesztése, nem pedig a fárasztás.

Sokan azért halogatják az edzést, mert nem akarnak megizzadni. Ha nem akarsz izzadni, miért nem próbálod ki az úszást edzésként? Az úszás remek kardió edzés lehet. Próbálj meg kihívást jelenteni magadnak, hogy mindennap ússz plusz öt kört. Nagyszerű formában leszel, mielőtt észrevennéd.

Az ünnepi szezon tönkreteheti az edzésprogramot. Ha tervet készítesz, az segíteni fog abban, hogy a pályán maradj. Értékeld az ünnepi menetrended és határozd meg, hogy mennyi időt tudsz edzéssel tölteni. Ez segíteni fog abban, hogy a hektikus ünnepi szezonban is formában maradj.

 

A rögtönzött tánc egy szórakoztató módja annak, hogy fitté válj, lefogyj és csökkentsd a stresszt. A clogging alapmozgása az, hogy a térdhajlítással fel-le ugrálsz, és a lábadon keresztül lefelé nyomod a földbe, majd felfelé pattansz vissza. Ahogy felfelé pattansz, csoszogj előre a lábaddal, és lazán súrold a lábujjaidat a talajhoz. A klogtáncot sima felületen, kemény talpú cipőben kell végezni.

Ha érzed az égető érzést, másnap menj vissza a következő alkalomra! Az olyan mértékű edzés, amit érezzük, napokig nagyon fájhat. Ennek megelőzésére, vagy legalábbis minimalizálására a legjobb módszer, ha már másnap és az azt követő napon újra edzünk. Lehet, hogy okos dolog, ha lazábbra vesszük a tempót, de ne hagyjuk el teljesen a testmozgást.

Makacs sörhas? Sajnos a felülések önmagukban nem elegendőek a haspuffadás elvesztéséhez. Tanulmányok azt mutatják, hogy becslések szerint negyedmillió felülés kellene ahhoz, hogy ténylegesen elégessünk egyetlen kiló zsírt. A legjobb, ha a hasizomgyakorlatokat aerobik edzésekkel és étrendi változtatásokkal kombinálod.

Ezzel tulajdonképpen elhitetheted a testeddel, hogy több súlyt emeltél le, mint amennyit valójában. Ezt úgy teheted meg, hogy a hangsúlyt teljesen a domináns kezedre helyezed. Ez valahogy azt a mentalitást idézi elő, hogy erősebb vagy, és hogy több súlyt tudsz felemelni. Ez a gondolkodás azt eredményezheti, hogy valóban több súlyt tudsz felemelni, így növelheted az edzésed hasznát.

 

Mint láthatod, a fittség érzése nem is olyan nehéz, mint gondoltad, most, hogy a megfelelő tippek birtokában elindulhatsz a személyes fittséged felé vezető úton. Ezek jó alapot adnak, amely közelebb visz személyes fitneszcéljaihoz, és minden egyes nap remekül fogja érezni magát.