Tartsa szem előtt ezeket az ötleteket a személyes fejlődés sikeréért!

Tartsa szem előtt ezeket az ötleteket a személyes fejlődés sikeréért!

 

Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy elkezdjük a folyamatot, amelynek során megpróbáljuk jobbá tenni magunkat, akár személyes, akár karrier szinten, az, hogy a SMART koncepció alapján állítjuk össze a céljainkat: S=specifikus, M=mérhető, A=megvalósítható, R=reális, T=időhöz kötött. Ha ezt a koncepciót és az ebben a cikkben ismertetett tippeket alkalmazza, máris elindulhat céljai eléréséhez.

Próbálja meg a lépcső alatti szabad helyeket extra tárolásra használni. Ezekből néhány tisztességes méretű fiókot kaphat, amelyekben több dolgát tárolhatja. Ezek a területek szépek és hűvösek is, így nagyszerű tárolóhelyet biztosítanak a meleg hőmérsékletre érzékeny dolgok számára.

Győződjön meg róla, hogy megvédi magát. Ha kiváló, egészséges védekező mechanizmusokkal rendelkezel a világ bajaival szemben, akkor nagyobb valószínűséggel fog ragaszkodni a meggyőződéséhez és beváltja az ígéreteit. A legrosszabb ellensége önmaga lehet, ezért változtassa a saját legrosszabb ellenségét a saját legjobb szövetségesévé.

A siker érdekében találja meg az erősségeit, és összpontosítson azok fejlesztésére. Ne aggódjon túlságosan a sokoldalúság miatt. Az erősségei azok, amelyek megkülönböztetik Önt másoktól. Fejlessze az erős képességeit, és szakértővé válik. A szakértők felbecsülhetetlen értéket képviselnek a szervezetek számára, és szakértőként jobban eladhatóvá válik.

Jutalmazza magát a pozitív viselkedésért. Akár aktívan próbál fogyni, akár a reggeli futásán próbálja javítani az időt és a távot, ismerje fel, ha fontos előrelépést ért el, és jutalmazza magát ennek megfelelően. Egy új ruha vagy egy kirándulás a szalonba igazi ösztönző lehet arra, hogy addig dolgozzon, amíg el nem éri a céljait.

Nem számít, hogy miben próbál segíteni magának, nagyszerű módja a fejlődésnek, ha napról napra halad. Próbáljon meg minden nap javítani és segíteni a gyógyulását. Kezeljen minden napot úgy, mint egy vadonatúj kihívást, és pillanatok alatt jobban fogja érezni magát.

Az egyik legfontosabb dolog, amit nem szabad elfelejteni, valójában egy keresztény imából származik. Fogadja el, amit nem tud megváltoztatni, és változtasson azon, ami a hatalmában áll. Ezt a két fogalmat könnyű lehet beépíteni, de a harmadik, a két helyzet közötti különbség megértése, talán egy kicsit nehezebb.

Amikor a dolgok nehézzé válnak, ne adja fel. A személyes fejlődés útján a feladás soha nem lehet opció. Végig ki kell tartania a végsőkig. A kilépés az első számú oka annak, hogy az emberek elbuknak. Nem engedheti meg magának, hogy kudarcot valljon, ezért 100%-ig elkötelezettnek kell lennie.

Igyekezzen korán érkezni a munkahelyére és minden egyéb találkozójára. Ha nem érzi úgy, hogy siet, amikor megérkezik a célállomásra, valószínűleg csökkenti a stresszt, amit akkor érez, amikor odaér, vagy amikor már úton van.

A személyes fejlődés javításának egyik kulcsa, hogy engedje ki az érzelmeit. Sokan magukban tartják az érzelmeiket, ami csak dühöt és depressziót okoz. Nem baj, ha néha sír vagy kiadja a dühét. Ha különösen frusztrált, akkor egy bokszzsákon is kitöltheti a dühét.
Tudnia kell koncentrálni és összpontosítani, ha azt tervezi, hogy sikeres lesz ebben az életben. Senki sem boldogulhat ebben a világban azzal, hogy állandóan csak beszél és véleményt nyilvánít. Képesnek kell lennie arra, hogy meghallgasson, és képesnek kell lennie arra, hogy időt szánjon az új dolgok koncentrált megismerésére.

Tanulja meg a megfelelő koncentrációs technikákat, és használja naponta. A koncentráció az önfejlesztés és a személyes fejlődés kulcsa, segít, hogy összhangban maradjon azokkal a dolgokkal az életében, amelyek fontosabbak. A koncentrációval képes magába szívni mindazt, amire napról napra koncentrálnia kellene.

Ha halogat egy döntést, mert attól fél, hogy rosszul fog dönteni, akkor soha semmi sem fog változni. Gyakorolja a határozottságot az életében. Minél hamarabb tud döntést hozni, annál hamarabb megismeri az eredményt, és megtanulja, hogyan hozza meg a helyes döntést.

Fontos megértenie, hogy a hiedelmei döntő fontosságúak, amikor a személyes fejlődésről van szó. Az, hogy milyen hiedelmeket vall, hatással van a gondolataira, az életmódjára, arra, hogy hogyan tekint más emberekre, és arra, hogy mások hogyan tekintenek Önre. A hiedelmek élete minden aspektusára hatással vannak, és ha a legteljesebb mértékben szeretne fejlődni, akkor fel kell ismernie és meg kell változtatnia azokat a hiedelmeit, amelyek károsak az életére.

Írja le az életcéljait. Ha leírja, mit szeretne elérni az életében, akkor megteheti a szükséges lépéseket ahhoz, hogy elérje, amit tervez. Írja le mind a személyes, mind az üzleti vagy karrierrel kapcsolatos céljait, majd hetente gondolkodjon el ezekről a célokról, hogy lássa, az elmúlt héten tett cselekedetei hogyan vitték közelebb a céljaihoz.

Élje meg az életet, de ne feszítse túl a testét a határain, és ne tegye ki magát annak a veszélynek, hogy komolyan megsérüljön. Sok olyan dolog van az életben, amit sokan közülünk egyszer már szerettek volna megtenni, és amit még a halálunk előtt szeretnénk megtenni. Ne vállaljon túl nagy kockázatot, mert nem fog úgy meggyógyulni, ahogyan egykor meggyógyult volna.

Töltsön minden nap tíz percet önreflexióval. Ez magában foglalhat naplóírást, spirituális anyagok olvasását, meditációt vagy bármit, ami segít értékelni a napját, és elgondolkodni azon, hogy a nap folyamán tett cselekedetei hogyan tükrözik azt, hogy ki vagy és kivé válsz. A napi reflexió segít, hogy az utján maradjon.

Törekedjen arra, hogy életének minden területén a legjobb döntéseket hozza meg, és maga fogja megteremteni a szerencséjét. A legtöbb esetben az emberek úgy helyezkednek el, hogy a jó eredményeket lehetővé tegyék.

Amint azt a cikk elején említettük, a konkrét, mérhető, elérhető, reális és időhöz kötött célokra vonatkozó SMART-koncepció alkalmazásával, valamint az ebben a cikkben található tippek és tanácsok segítségével hatékonyabban és eredményesebben érheti el céljait személyes és karrier szinten egyaránt.