Új tanácsok a személyes fejlődés művészetéről!

Új tanácsok a személyes fejlődés művészetéről!

 

A személyiségfejlesztés elsősorban azzal foglalkozik, hogy célokat tűzzünk ki és érjünk el magunk számára. Bár a célok megválasztásában teljes szabadságod van, érdemes figyelembe venned a rendelkezésre álló tanácsokat, amikor a céljaid hatékony eléréséről van szó. Rengeteg személyiségfejlesztési tanács létezik; ez a cikk csak néhány tippet ad a folyamathoz.

Néha olyan napokat élünk át, amikor önbizalomhiányunk van. Ha ez az a nap az Ön számára, keressen egy tiszta papírlapot, és írjon rá pozitív gondolatokat. Például: ma reggel írtam egy remek cikket, ma gyönyörű az időjárás, vagy zökkenőmentes volt a munkába járásom stb. Addig olvassa az összes pozitív gondolatot, amíg jobban nem érzi magát, meg fogja tapasztalni, hogy ez nagyon gyorsan működik, és javítja a kilátásait és a hozzáállását.

A depresszióval való megküzdéshez próbáljon meg elmenni egy depressziósokat támogató csoportba. Ha bekerül egy csoportba más, ugyanabban az állapotában érintett emberekkel, mint Ön, az segíthet csökkenteni az elszigeteltség érzését. Ezeket a csoportokat arra is használhatja, hogy támogatást nyújtson másoknak, és saját tapasztalatainak megosztásával együtt saját tanácsokat adjon nekik a megbirkózással kapcsolatban.

Ébredjen rá valódi személyiségére. Ezt könnyebb mondani, mint megtenni, különösen akkor, amikor a barátok, a család és a jelentős személyek attól függnek, hogy azok vagyunk-e, akiknek gondolnak minket, vagy akiknek szükségük van ránk. Nézzen túl az önmaga által mutatott "önmaga" mögé, és találja meg a mélyebb, valódi lelket, amely a lelkében él. Törekedjen arra, hogy ennek a léleknek új részeit hozza be mindennapi életének valóságába, minden nap.

Hogy friss perspektívát adjon magának, tegye ki magát új ötleteknek és új tapasztalatoknak. Az új dolgok megtapasztalása, akár egy nem kapcsolódó területen is, arra késztet, hogy teljesen másképp tekintsen a dolgokra. Ez beindíthatja a kreativitását, és az új perspektíva segíthet új megoldásokat találni a régi problémákra.

A szorongás leküzdésének egyik önsegítő stratégiája, hogy ne gondolkodjon abszolútumokban, ne használjon olyan szavakat, mint a "soha", "mindig", "kell" stb. Ez a fajta torz gondolkodás irreális elvárásokat eredményez, amelyek miatt további, túlzott nyomást helyez önmagára. Ha legyőzi ezeket a kognitív torzulásokat, és a gondolatokat reálisabb megfogalmazásokba helyezi, kevésbé valószínű, hogy túlterheli magát a stresszel.

Ha szorongástól és állandó aggódástól szenved, fontolja meg, hogy minden nap szánjon egy kis időt arra, hogy átgondolja a problémáit és aggodalmait. Tegyen tudatos erőfeszítést arra, hogy a szorongásokat és az aggasztó gondolatokat erre a korlátozott helyre szorítsa vissza, akár munka után, akár a napi edzőtermi útja során. Ezzel nem kerüli el a problémáit, de félreteszi őket, hogy ne veszélyeztessék a termelékenységét és a szellemi összpontosítását.

Kapcsolódjon össze a környezetével azáltal, hogy minden évszakot megünnepel. Mindenképpen szánjon időt arra, hogy megfigyelje és értékelje a levelek változását ősszel, az első havat télen, az új virágokat tavasszal és még a tűző napot is nyáron. Az idő természetes múlásának felismerésével nagyobb érzéket nyerhet saját élete folyamatának és céljának megértéséhez.

Ha depresszióval küzd, az egyik legjobb módja annak, hogy a felszínen tartsa magát, ha időt tölt azokkal, akik kevésbé szerencsések, mint ön, akár pénzügyek, érzelmi támogatás vagy karrier szempontjából. További bónuszként az ezekkel az emberekkel való interakció gyakran arra ösztönzi az embert, hogy javítson mind a saját, mind a társasága életén.

A személyiségfejlesztés lehetséges megközelítéseinek sokasága ellenére általában minél rugalmasabb a személyiségfejlesztési stratégia, annál jobb. Győződjön meg arról, hogy saját céljai és az elérésükre vonatkozó tervei rugalmasan beépíthetők-e a hasznos tanácsokba, amikor azok felmerülnek. Még ha ez a cikk nem is változtatta meg a stratégiáját, lehetséges, hogy a következő dolog, amit elolvas, éppen ezt fogja tenni.