Ne vásároljon autót anélkül, hogy elolvasná ezeket a tippeket!

Ne vásároljon autót anélkül, hogy elolvasná ezeket a tippeket!

 

A használt autó vásárlása trükkös lehet, függetlenül attól, hogy mennyit tud már az autókról. Rengeteg különböző dolgot kell figyelembe venni, hogy ne egy roncsot vásároljon, ami rögtön elromlik. Használjon fel néhány nagyszerű szakmai tippet a következő cikkben, hogy segítsen a következő autóválasztásban.

A biztonsági funkciók minden autó esetében elengedhetetlenek. A fékek és a felfüggesztés két olyan dolog, amit figyelembe kell venni, amikor autót vásárol. Győződjön meg arról is, hogy a jármű rendelkezik-e elegendő légzsákkal. A biztonság fontos, mivel sokat fog ülni ebben a járműben.

Rendezze az árat, mielőtt további ösztönzőkkel vagy cserékkel foglalkozna. Azt szeretné, ha ezek az extrák csökkentenék az árat. Ha előbb tárgyal, jobb árat kaphat, és csak ezután tárgyalhat ezekről az apró "extrákról".

Csak általános útmutatóként használja az interneten található értékeléseket. Sokan, ha problémáik vannak egy autóval, negatív véleményeket tesznek közzé az interneten. Ezért nézze meg az összes véleményt a gyakori problémákra vonatkozóan, szemben az általános rangsorolással. Ha egy fő alkatrésszel van probléma, akkor valószínűleg keressen másik járművet.

Ha elcseréli az autóját, vigye el egy műhelybe, és tisztíttassa meg a kárpitot és a szőnyegeket, valamint mossa és viaszolja le. Ha ezt az egy dolgot megteszi, általában több tízezer forinttal vagy még többel növelheti a csereértéket egy nem tiszta autóhoz képest.

Egy nagyszerű tipp azoknak, akik használt autót szeretnének vásárolni, az lenne, hogy kutassák fel, mi az autó viszonteladói értéke. Nézze meg az értékét, és hasonlítsa össze azzal az állapottal, amelyben a jármű jelenleg van, hogy lássa, hogy az ár tisztességes-e vagy sem.

Ha kompakt vagy szubkompakt autót vásárol, győződjön meg róla, hogy elegendő hely van benne minden egyes személy számára, aki vezetni fogja. Lehet, hogy az autó az Ön mindennapi sofőrje, de lehet, hogy a háztartásában élők számára nincs elég lábtér. Ha van rá esély, hogy alkalmanként más is fogja vezetni az autót, vigye magával vásárlás közben.

Az új autó vásárlása előtt szabjon meg egy kiadási limitet. Könnyen el lehet ringatni magunkat a rámenős eladók vagy a szép bőrbelső miatt, de fontos, hogy a költségvetésen belül maradjon. Lehet, hogy tetszik az extra kiadások oka, de nem fog tetszeni, amikor eljön a fizetés ideje.

Ha nem találja pontosan azt az autót, amit szeretne, kérdezze meg a márkakereskedést, hogy meg tudják-e rendelni Önnek. A legtöbb hazai autó megrendelhető személyre szabottan, pontosan az Ön által kívánt fejlesztésekkel és opciókkal. Az autókereskedések gyakran még a használt autókat is könnyen megtalálják és a helyszínre szállíttatják. Erre a lehetőségre egy kicsit többet kell várnia, de megéri, ha valami különlegeset szeretne.

A márkakereskedő számára illegális, hogy visszatekerje a kilométerórát az általuk eladott autókon. Még ha új motort is tesznek az autóba, akkor is illegális. Ha azt gyanítja, hogy a kereskedő nem a helyes kilométeróra állást adja meg az autón, hagyja el az autót, és vásároljon máshol.

Soha ne vegyen meg egy autót az első napon, amikor megtalálja,. Adjon magának legalább egy napot, hogy aludjon rá egyet, és gondoljon ki minden mást, ami segíthet egy jobb üzletet kötni. A türelmes várakozás hosszú távon sokkal jobban fog járni.

Mint most már tudja, sok mindent figyelembe kell venni egy használt autó vásárlásakor. Rengeteg különböző figyelmeztető jelre kell odafigyelnie, de ha időt szán rá, és elvégzi a kutatást, akkor a végén egy nagyszerű autóhoz juthat, amely évekig fog tartani. Tehát menjen ki, és találja meg a következő álomautóját!