Szükséged van otthoni biztonsági tippekre? Tessék

Szükséged van otthoni biztonsági tippekre? Tessék

 

Ha olyan vagy, mint a legtöbbünk, a családod biztonságban tartása az egyik legfontosabb prioritásod! Ezért sokan szeretik a nyugalmat, amit az otthoni biztonsági rendszerek nyújtanak. Ha otthoni biztonsági rendszer vásárlását fontolgatod, ebből a cikkből megtudhatod, mit kell tudnod.

 

Az éjszaka kezdetén húzd be a függönyöket és a redőnyöket otthonodban. Ez amellett, hogy nagyobb magánéletet biztosít, elzárja a házadban lévő értékes tárgyakat a szem elől. A redőnyök nyitvatartása csak nyílt meghívást jelent bárki számára, aki el akar venni valamit a házadból.

 

Tartsd rendezetten a kertedet, hogy kiküszöböld a betörők rejtekhelyeit. Bár szép lehet, ha az ablakok alatt bokrok és díszbokrok vannak, ezek tökéletes búvóhelyek a betörni szándékozók számára. Tartsd tisztán ezeket a potenciális problémás helyeket, különösen az ablakok előtt és körül.

 

Vannak szabadon lévő vezetékek a házad külsején? Ha igen, rejtsd el őket. A betörők gyakran megpróbálják kikapcsolni a riasztórendszer vagy a telefon áramellátását, mielőtt betörnének. Ha vannak olyan vezetékek, amelyeket láthatnak, csak megkönnyíti a dolgukat.

 

 

 

Telepíts mozgásérzékelős lámpákat. A sötétség a potenciális tolvaj legjobb barátja. Győződj meg róla, hogy otthonodnak minden lehetséges bejáratát mozgásérzékelős lámpa fedi. Ezek a lámpák automatikusan bekapcsolnak, ha mozgás váltja ki őket, megnehezítve ezzel bárkinek, hogy körbe osonjon az ingatlanod körül. A tolvajok gyorsan tovább állnak egy könnyebb célpont felé.

 

 

 

 

Soha ne nyisd ki az ajtót, ha nem vársz társaságot.  Ha nem ismered az ajtóban álló személyt, egyszerűen ne nyiss ajtót. Ha valaki fontos emberről van szó, akkor bármikor visszajöhet, vagy felhívhatod telefonon.

 

Ha nyaralni indulsz, mindenképpen állíts be néhány lámpát időzítőre, hogy a tolvajok ne tudják, azt, hogy nem vagy otthon. Ha azt hiszik, hogy otthon vagy, kisebb valószínűséggel törnek be.

 

A manapság elterjedt új technológiával a régi lakáskulcsokat is eldobhatja. A legújabb otthoni biztonsági rendszerek ma már lehetővé teszik, hogy kulcs nélküli belépést biztosítson otthonodban. Egy speciális eszköz beolvassa az általad előre beprogramozott ujjlenyomatokat, és az ajtó csak akkor nyílik ki, ha egyezik.

 

A vezeték nélküli otthoni biztonsági rendszer sokkal olcsóbb lehet, mint a házi biztonsági cégek által birtokolt és telepített rendszerek, de hiányzik belőle néhány fontos előny. Hacsak nincs tapasztalata, akkor nem telepítheti helyesen a rendszert.

 

A tudat, hogy családod biztonságban van... ezt egyszerűen nem lehet megfizetni! Az otthoni biztonsági rendszerek nyugalmat és azt a tudatot biztosítanak, hogy családod védve van a bajtól. Azonban nem minden biztonsági rendszer egyforma, ezért minél több kutatást végezz, annál jobb döntést hozol!

 

1. https://bit.ly/3kFLCfK

2. https://bit.ly/3kQKaav

3. https://bit.ly/3mQbSqu

4. https://bit.ly/38OjMbP

5. https://bit.ly/3ta0M0D