Üzemorvosi vizsgálat Budapest 13. kerület, bőrgyógyászat

Mit kell tudni az üzemorvosi vizsgálatról?

 

Részletesebb információk a Bőrgyógyászatról és az üzemorvosi vizsgálatról

Az üzemorvosi vizsgálat általános esetben a lent felsorolt vizsgálatokból áll:

Anamnézis felállítása (kórtörténet felvétele, a páciens kikérdezése)

Vérnyomásmérés, bőrgyógyszat

Belgyógyászati vizsgálat tapintásos módszer alkalmazásával

Általános szemvizsgálat (Kettesy tábla segítségével, színes könyv olvasása)

Figyelmeztetjük, hogy előfordulhat, hogy az alkalmasság, vagy az ideiglenes alkalmasság megállapításához a véleményező orvos kiegészítő vizsgálatokat rendel el, melynek a fenti díjszabás nem tartalmazza a díját.

Minden cég számára kötelező az üzemorvosi vizsgálat a törvény által előírtan. Az egyes foglalkozástípusok függvényében a vizsgálat kategóriákra osztható. Más és más szűrővizsgálat szükséges az egyes kategóriák szerint, megfelelően annak, hogy milyen környezeti hatásoknak vannak kitéve az dolgozó munkavállalók az adott kategóriában, illetve mely szerveket, szervrendszereket érinthetik ezek a hatások.

üzemorvosi vizsgálat 13. kerület budapest

ÜZEMORVOSI VIZSGÁLAT KATEGÓRIÁK SZERINT

Az egyes kategóriákban a következő munkavállalók tartoznak a törvényi előírás szerint:

“A” foglalkozás-egészségi kategóriába sorolt munkavállalók üzemorvosi vizsgálata

Munkaidejük több mint 50%-át az A” foglalkozás-egészségi osztályt indokló környezetben töltő munkavállalók, akik a bányászat, kohászat fizikai munkakörei, valamint azon nem-fizikai munkakörök foglalkoztatottjai.

A rákkeltőkkel veszélyeztetettek, sugárzó anyagokkal, ismeretlen (kivizsgálatlan a mérgező hatásuk szempontjából) foglalkozók, állatkísérlettel kapcsolatos munkakörben dolgozók, korkedvezményre jogosító munkakörben alkalmazottak, munkaidő-kedvezményre jogosító expozícióban alkalmazott munkavállalók, azok az alkalmazott munkavállalók, akik a vasúti közlekedésben a forgalom lebonyolításával közvetlenül összefüggő, a légi és vízi közlekedésben szakszolgálati vizsgához kötött munkakörben dolgoznak.


“B” foglalkozás-egészségi kategóriába sorolt munkavállalók


Azon munkavállalók, akik az alábbi gazdasági tevékenységekben fizikai munkakörben dolgoznak: mezőgazdaság, vadgazdálkodás, erdőgazdálkodás, építőipar, élelmiszerek és italok gyártása, dohánytermékek gyártása, textíliák gyártása, ruházati termékek előállítása, szőrmekikészítés és festés, bőrkikészítés, bőrtermékek és lábbeli gyártása, fafeldolgozás, kőolaj-feldolgozás és kokszgyártás, vegyi alapanyagok és termékek gyártása, gumi és műanyag termékek gyártása, nemfém ásványi termékek gyártása, nyersanyag visszanyerése hulladékból, szárazföldi és csővezetékes szállítás, vízi szállítás, légi szállítás, bútorgyártás egészségügyi és szociális ellátás, állategészségügyi tevékenység, nyomdaipari termékek előállításával foglalkozó dolgozók.
Akik munkaidejük több mint 50%-át a ”B” foglalkozás-egészségi osztályt indokló munkakörnyezetben töltik.

“C” foglalkozás-egészségi kategóriába sorolt munkavállalók üzemorvosi vizsgálata.

Az az ág, ágazat, alágazat, szakágazat ipari, szolgáltató, kutató, amely nem tartozik az ”A” foglalkozás-egészségi osztályba, illetve azok a fizikai munkakörök, melyek számítástechnikai tevékenységgel kapcsolatosak. Akik munkaidejük több mint 50%-át a ”C” foglalkozás-egészségi osztályt indokló munkakörnyezetben töltik és nem fizikai munkakör alkalmazottai.

“D” foglalkozás-egészségi kategóriába sorolt munkavállalók üzemorvosi vizsgálata.

Azok, a munkavállalók, akik a kutatás – szervezési, kulturális, oktatási és egyéb adminisztratív tevékenységet látják el. És a nem-fizikai munkaköreiben dolgozó, más osztályba nem sorolt munkavállalók, akik az ”A”, ”B” és ”C” foglalkozás-egészségi osztályba sorolt tevékenységeket végzik.

Bőrgyógyászat:

Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászat keresőmarketing partner:

 

keresőmarketing