Home Business: Az esélye, hogy a pizsamában dolgozzon!

Home Business: Az esélye, hogy a pizsamában dolgozzon!

 

Szinte mindenki fantáziált már arról, hogy a saját főnöke legyen. Álmodozni könnyű, de az álom valóra váltása már más tészta. Ha a saját otthoni vállalkozása vonzó az ön számára, győződjön meg róla, hogy alaposan utánanéz a tervének, hogy az álma ne váljon rémálommá!

Ne próbálja túlságosan kiterjeszteni otthoni vállalkozását. Válasszon ki egy olyan fókuszt, amelynek jelentős ügyfélkörrel rendelkezik, de ne próbáljon meg mindent lefedni ebben a fókuszban. Ha például korrepetálási vállalkozást működtet, ne próbáljon meg általános iskolai, középiskolai, főiskolai és üzleti ismeretek korrepetálását kínálni. Válasszon ki egyetlen területet, amely érdekli, és összpontosítson arra.

Tudja meg, milyen törvények vonatkoznak a megyéjében, ha szüksége van vállalkozói engedélyre. Ha akarja, utánanézhet egy ügyvéddel vagy könyvelővel, de ezt az információt az interneten is meg kell találnia. Attól függően, hogy hol él, és mit árul, előfordulhat, hogy állami forgalmi adót is be kell szednie. Csak győződjön meg róla, hogy ismeri és betartja az összes vonatkozó törvényt.

Írja le a munkaterületét. Ha külön helyiséget tud kialakítani otthoni irodájának, akkor azt leírhatja üzleti kiadásként. Ez az összes költség egy százalékát fedezi, beleértve a jelzálog- vagy bérleti díjfizetést, a közüzemi díjakat és a biztosítást. Számítsa ki az Ön által használt terület négyzetméterét a háza teljes négyzetméteréhez képest, és ennek megfelelően ossza el a számlákat. Legyen azonban óvatos - a NAV alaposan megvizsgálja az ilyen típusú kiadásokat.

Szerezzen be egy dedikált telefonvonalat. Ez elengedhetetlen, függetlenül attól, hogy otthoni vagy mobiltelefonról van-e szó, ha sok időt tölt telefonon az ügyfelekkel való beszélgetéssel. Ez a kiadás 100%-ban levonható. Ha alkalmanként beszél az ügyfeleivel, jegyezze fel a hívásokat, és írja le költségként, amennyiben van háttere annak, hogy bizonyítani tudja, hogy üzleti hívásról van szó.

Tartson rendszeres szüneteket, még akkor is, ha otthonról dolgozik. A munka stresszes lehet, még a saját környezetében is. A szünetek a pihenésre, étkezésre és egyéb személyes feladatokra szolgálnak. Tegyen egy kis szabadidőt a szokásos munkanapja részévé, és Ön és az otthoni vállalkozása egy kicsit zökkenőmentesebben fog működni!

Napi célokat kell kitűznie az otthoni vállalkozásához. Sokkal többet fog elérni, ha napi szinten ésszerű célokat tűz ki. Határokat szabjon, amikor otthonról dolgozik, hogy tiszteletet keltsen.

Szenteljen otthonának egy meghatározott részét az üzletének, és alakítsa ki azt munkaterületként. Elengedhetetlen, hogy a dolgait rendben tartsa, ezért gondoskodjon arról, hogy megfelelő mennyiségű hely álljon rendelkezésére a dolgai számára. Ha otthonról működtet egy vállalkozást, a sikerhez elengedhetetlen, hogy a szervezési módszereinek a csúcsán maradjon.

Próbáljon meg biztos lenni abban, hogy vállalkozása nyereséget termel. Próbálja meg meghatározni, hogy a piac már telített-e az adott termék tekintetében. Nem biztos, hogy olyan piacra akar belépni, ahol túl nagy a verseny. Végezze el a vállalkozás pénzügyi értékelését, mielőtt eldönti, hogy melyikbe kezdjen.

Az üzleti termékei ismertségének növelésének egy nem szokványos módja, ha azokat nyereményjátékokban nyereményként adja el. A szervezetek mindig keresnek adományokat az adománygyűjtő tombolákhoz. Ez növeli a terméke expozícióját, és jótékony célú nevet ad cégének. Ez egy olyan helyzet, amit nem lehet elveszíteni!

Azzal, hogy többet tudhat meg azokról a módszerekről és stratégiákról, amelyek a sikeres otthoni vállalkozások tulajdonosai számára beváltak. Ezek olyan kérdések és információk, amelyeket gondosan mérlegelnie kell, amikor megtervezi vállalkozását, valamint a buktatókat, amelyeket el kell kerülnie. Ezután már jó úton halad afelé, hogy megalapozott, tájékozott döntést hozzon karrierterveivel kapcsolatban.